Απόψεις


Στις 28 Αυγούστου, στις 10 πμ, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου ένας απρόσεκτος νέος περίπου 30 ετών, οδηγώντας ένα Σεατ Ιβιζα, προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ  Βόλβο προκαλώντας πανικό στον οδηγό και τη γυναίκα του, που ευτυχώς φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας και δεν τραυματίστηκαν.


Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...

Να πούμε καλό χειμώνα τώρα που βγήκε η δικαστική απόφαση για το δήμο, η οποία  αγνόησε την ένσταση Σμυρνιώτη για τις εκλογές και ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος;  Να πούμε. Να μιλήσουμε για στέρεη διακυβέρνηση του δήμου; Υπερβολικό... Τι να πούμε;


Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...

Κολλίνες

Αφήνοντας τη Βλαχοκερασιά και ακολουθώντας το δρόμο που πηγαίνει προς τις Κολλίνες, δε φαντάζεσαι στην αρχή το θέαμα που θα ακολου­θήσει: αξίζουν ειλικρινά συγχαρητή­ρια στο δασαρχείο Τρίπολης, για την περίφημη και τεράστια σε έκταση αναδάσωση που έχει κάνει σ' ολό­κληρη την περιοχή γύρω από το χω­ριό, η οποία γενικά ονομάζεται Αρκα­δικός Δρυμός Σκιρίτιδας.


Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επερώτηση μας που συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, θέσαμε για πολλοστή φορά τα τελευταία 3.5 χρόνια, το θέμα της τρέχουσας διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...

«Οι χειρότεροι είναι έμπλεοι παθιασμένης εντάσεως»

Γέιτς

Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...

Το δημοκρατικό αίτημα για αιρετή αυτοδιοίκηση 2ου και 3ου βαθμού ήταν ζητούμενο για χρόνια.  Η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την θεσμική εναρμόνισή της και σε περιφερειακό επίπεδο. Βέβαια, το πιο σημαντικό για τους κυρίαρχους κύκλους σε Ε.Ε. και Ελλάδα ήταν και είναι πως θα μπορούν να ελέγχουν τον ελληνικό λαό στις οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις τους μέσα και από τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με επί πλέον στοιχείο την εξυπηρέτηση των κομματικών επιδιώξεων του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού έγιναν μια σειρά «μεταρρυθμίσεις» για να καταλήξουμε στη σημερινή κατάσταση γνωστή ως σχέδιο «Καλλικράτης». Έκτοτε πέρασε αρκετός χρόνος ικανός για να κρίνουμε πολιτικές και αν αυτές ανταποκρίθηκαν στο διαχρονικό αίτημα για δημοκρατική αποκέντρωση και πρόοδο.


Κατηγορία Απόψεις
Διαβάστε περισσότερα...
Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration