Απλά ερωτήματα, μετά την δικαστική απόφαση για την ένσταση για το δήμο Τρίπολης


Να πούμε καλό χειμώνα τώρα που βγήκε η δικαστική απόφαση για το δήμο, η οποία  αγνόησε την ένσταση Σμυρνιώτη για τις εκλογές και ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος;  Να πούμε. Να μιλήσουμε για στέρεη διακυβέρνηση του δήμου; Υπερβολικό... Τι να πούμε;


Το καλοκαίρι που περνούμε αυτή τη στιγμή στο δήμο Τρίπολης  είναι ίσως  το πιο επιτυχημένο τουριστικό καλοκαίρι, χωρίς μηχανήματα στους δρόμους και βαβούρα από τους  εργολάβους ανάπλασης.  Και για πρώτη φορά, μετά την απόφαση του δικαστηρίου είμαστε βέβαιοι  πως δεν πρόκειται  να  ακολουθήσει ένας εκλογικός χειμώνας που θα σπείρει αδιέξοδα, αν και αυτά ήταν μόνο στη φαντασία και επιθυμία των προσφευγόντων και των δικηγόρων τους . 

Λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, και τα ερωτήματα έπαυσαν να υφίστανται. Στην ορεινή Αρκαδία  μαζεύουν τα ξύλα του χειμώνα, αλλά στην πολιτική σκηνή εκτάκτου καλοκαιρινής ανάγκης της Τρίπολης  συζητούν για τον φόρο στο πετρέλαιο. Αλλο ένα καλοκαίρι δίχως σκοπό στην Αρκαδία   των  Μνημονίων. 

Όμως, αν οι επαναληπτικές εκλογές  που είχε ζητήσει ο Σμυρνιώτης για τους δικούς του λόγους απορρίφθηκαν από το δικαστήριο,  δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τις εθνικές εκλογές.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι κάλπες είναι μονόδρομος: έχουμε μια δικομματική κυβέρνηση, που στηρίζεται από δύο κόμματα κατά παράδοση αντίπαλα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτό το σχήμα; Και με ποιον τρόπο;

Τρόπος εύκολος δεν υπάρχει, να μην κοροϊδευόμαστε. Οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης ντρέπονται που συνυπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα έκτακτης ανάγκης και ψάχνουν κάθε τόσο δικαιολογία για να διαφωνήσουν και στα αυτονόητα. Για να δείξουν στους «αφελείς» ψηφοφόρους τους πως ό,τι κάνουν το κάνουν όχι οικεία βουλήσει αλλά επειδή  δεν συμφωνούν κατ ανάγκη με όσα ψηφίζουν στη Βουλή. Βλέπεται η πολιτική επιβίωση υπερισχύει όλων και κάποτε υπακούει σε  γελοιότητες, αισχίστου είδους.

Από την άλλη,  όμως, ερώτημα παραμένει αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέξει άλλον ενάμιση χρόνο χωρίς εκλογές.  Η λογική λέει πως μπορεί -άλλωστε, το να χρεωθεί πρόωρες κάλπες είναι βαρύ αμάρτημα, που θα πληρωθεί εκλογικά. Επίσης,  ερώτημα αποτελεί αν μπορεί η κυβέρνηση να αντέξει αν εκλέξει Πρόεδρο.  Προφανώς και μπορεί -άλλωστε, ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τα εκλογικά κουκιά.

Αυτά για την ώρα  και καλό χειμώνα...

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα προαπαιτούμενα πεδία (*)

Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration