Πότε θα εξυγιανθεί το ελληνικό πρωτάθλημα;


Δεν είναι τυχαίο που έρευνες της κοινής γνώμης  τα τελευταία χρόνια απαξιώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας  να συμβαίνουν στα γήπεδα δεν ελπίζουν ότι θα αλλάξει τίποτε στο μέλλον, ενώ  βλέπουν- όσοι βλέπουν- μπάλα μόνο από την τηλεόραση. Εις επίρρωση των παραπάνω έρχεται το ματς του περασμένου Σαββάτου  μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού, όπου είχαμε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, δυσάρεστο γεγονός που προστίθεται στην ήδη βεβαρημένη εικόνα του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκ.


Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο τρίσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο διαιτητής του εν λόγω αγώνα και οι βοηθοί του με εγκληματικά σφυρίγματα στιγμάτισαν την αναμέτρηση του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και   έβλαψαν καταφανώς  τον  Αστέρα, ο οποίος αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το πρώτο μέρος, μετά την τιμωρία για ανύπαρκτο σφάλμα και  αποβολή του Μάσα. Χαρακτηριστικό των φαλτσοσφυριγμάτων του εν λόγω διαιτητή, είναι και το γεγονός ότι έδωσε 34 φάουλ στους ερυθρόλευκους και μόλις τέσσερα στους Αρκάδες σε 94 λεπτά παιχνιδιού, "κιτρίνισε" με ευκολία τους παίκτες του Αστέρα, υποδείκνυε πονηρά... φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων, κράτησε περισσότερες καθυστερήσεις απ' όσες έπρεπε και πολλά άλλα.  

Η σκανδαλώδης διαιτησία έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υπενθύμιση παραγόντων ομάδας του κέντρου  για σχέσεις του έλληνα ρέφερι με μέλη της διοίκησης ομάδας που πρωταγωνιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα σαφώς ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο και πλέον έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς η ανοχή που επιδεικνύεται εκ μέρους της πολιτείας αποθρασύνει κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν ετσιθελικά τα παιχνίδια τους.  

Και ενώ θα περίμενε κανείς, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΑΣΤΕΡΑ, τα θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου να πάρουν κάποια θέση για τη διαιτησία, αυτά σιωπούν. Και η σιωπή αυτή είναι εκκωφαντική γι αυτό και  καθίσταται ένοχη.  

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία τα δημοσκοπικά ευρήματα  σύμφωνα με τα οποία η εικόνα την οποία έχει η ελληνική (ποδοσφαιρική) κοινωνία για τους διαιτητές, δεν είναι καθόλου ευχάριστη καθόσον το 55% πιστεύει ότι χρηματίζονται, το 51% ότι έχουν κακή φυσική κατάσταση και το 38% ότι τα αποτελέσματα των αγώνων του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι στημένα. Μεγαλύτερο και το ποσοστό εκείνων που  θεωρούν δεδομένο ότι οι διαιτητές δέχονται πιέσεις από παράγοντες (83%) και οπαδούς (80%).

Η κατάσταση έχει φθάσει στα όριά της. Και η  πολιτεία δεν μπορεί να μένει αδρανής.  Το ποδόσφαιρο από υγιές σπορ και θέαμα δεν μπορεί να ρυμουλκείται από νονούς της αγοράς. Η οικονομική κρίση που μας έχει πλήξει μπορεί να αποτελέσει μία χρυσή ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ευκαιρία που δίνεται τώρα, είναι σημαντική.  

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα προαπαιτούμενα πεδία (*)

Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration