UNDEROCK Festival στην Τρίπολη


ΤοUNDEROCKFESTIVALξεκινάτο 2014. Είναι η πρώτη οργανωμένη και συστηματική απόπειρα διοργάνωσης και καθιέρωσης ενός Pop-RockFestival στην Πελοπόννησο, ευρύτερης απήχησης, μεγαλύτερης κλίμακας από τις έως σήμερα πρωτοβουλίες – τόσο από απόψεως συμμετεχόντων σχημάτων και αναμενόμενης προσέλευσης κοινού, όσο και υλικοτεχνικής (οπτικοακουστικής) υποδομής. Ειδικότερα όμως, είναι η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός συναυλιακού γεγονότος με διάρκεια 2 ημερών, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί την ευρύτητα του concept, πέρα από τα στενά όρια της ημερήσιας συναυλίας.


Το UNDEROCKFESTIVALπροέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού θεσμού, ο οποίος θα αναδεικνύει το μουσικό δυναμικό της Περιφέρειας.

Φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο (επαναλαμβανόμενο) ετήσιο θεσμό και – αν είναι δυνατόν – στο μεγαλύτερο «εκτός των τειχών» μουσικό γεγονός της χώρας.

Το σημαντικότερο, ίσως, στοιχείο που διαφοροποιεί το UNDEROCKFESTIVALαπό τις λοιπές – αξιόλογες κατά τα άλλα – πρωτοβουλίες, είναι ότι στοχεύει στο να καθιερωθεί ως ένα “MajorscaleRock/PopFestival”, διεθνούς εμβέλειας. Σταδιακά, σχεδιάζεται η ενίσχυση των υποδομών του Φεστιβάλ, ο εμπλουτισμός των συμμετεχόντων σχημάτων με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, η διεύρυνση της απήχησης του σε ολοένα και ευρύτερα στρώματα κοινού (στην Ελλάδα και διεθνώς) και – εν τέλει – η καθιέρωσή του ως ένα από τα μεγάλα περιφερειακά Ευρωπαϊκά Festivals.

Μέσα από το UNDEROCKFESTIVALστοχεύουμε στο να φέρουμε στο προσκήνιο κάθε ενεργό και δημιουργικό κύτταρο / σχήμα της μουσικής Pop-Rockσκηνής της Περιφέρειας αλλά και όλης της χώρας. Μελλοντικά, με τις σχεδιαζόμενες συμμετοχές ξένων δημοφιλών ονομάτων θα επιτευχθεί η απαιτούμενη μεταφορά τεχνογνωσίας και η ώσμωση της εγχώριας σκηνής με τα σύγχρονα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Στο «παρθενικό» UNDEROCKFESTIVAL θα εμφανιστούν οι εξής:

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

FallenArise: Μια μπάντα που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια και κινείται σ’ ένα ενδιαφέρον μουσικό υβρίδιο, το symphonicmetal.

Propabanda: Η μετεξέλιξη της «Μπάντας Περιορισμένης Ευθύνης», μια νέο-punkμπάντα από το Γύθειο.

Terpsis: Το γκρουπ – έκπληξη του Schoolwave από το Ναύπλιο.

Απόπειρα: Μια μπάντα με ζωή 20 χρόνων, με στενούς δεσμούς με την Τρίπολη, που υπηρετεί πιστά το κλασσικό Rock.

Γιάννης Αγγελάκας: Η θρυλική μορφή του Ελληνικού Rock, Η ΦΩΝΗ του πασίγνωστου γκρουπ «ΤΡΥΠΕΣ», από το 2001 και μετά σε ενδιαφέρουσες πειραματικές αναζητήσεις σε όλο το μουσικό φάσμα, κλείνει την 1η ημέρα του UNDEROCKFESTIVAL. Είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίζεται στην Πελοπόννησο, σε ανοιχτή συναυλία!

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

OceanMind: Heavymetalμπάντα με αξιόλογη παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα αλλά και με παρουσία στο εξωτερικό.

Roundlights: Αν και δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα μισά τους μέλη προέρχονται από την Καλαμάτα, όπου και υπάρχει ένα μεγάλο fanbaseτης μπάντας. Κλασσικό Rockμε hardπινελιές.

1000Μods: Από το Χιλιομόδι Κορινθίας, η μπάντα αυτή με το εξαιρετικό psychedelic/heavyήχο, έχει μεγάλη δισκογραφική αλλά και συναυλιακή ιστορία, συμπεριλαμβανομένης εμφάνισης στο Rockwave.

TheLastDrive: Πάνω από 30 χρόνια Rock, η μπάντα που δικαίως θεωρείται η σημαντικότερη Rockμπάντα της χώρας, τιμά με την εμφάνισή αυτή το UNDEROCKFESTIVAL. Οι εμφανίσεις των LastDriveείναι πλέον σπάνιες και γι’ αυτό η παρουσία τους στο «κλείσιμο» του Φεστιβάλ είναι όχι μόνο τιμητική αλλά και συλλεκτική.

Και τις δύο μέρες, οι πύλες του Εθνικού Σταδίου Τρίπολης, που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ, θα ανοίξουν στις 16:30. Το party ξεκινά…

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα προαπαιτούμενα πεδία (*)

Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration