Ευτυχισμένος ο καινούργιος… πόνος


Ποτέ δεν μου άρεσε το τραγουδάκι που λέει: «Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, και του χωρισμού ο πόνος ας φωλιάσει στην καρδιά, καλή χρονιά, καλή χρονιά, χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά».


Με πλήγωνε ιδιαιτέρως η  φράση «και του χωρισμού ο πόνος…», επειδή ήταν σαν να με προειδοποιούσε για το ότι κάθε καινούργιο χρόνο, θα θυμόμουν με νοσταλγία τον προηγούμενο και θα μονολογούσα το γνωστό «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Βρισκόμαστε ήδη στο 2015, και σκέφτομαι με νοσταλγία πόσα είχα πέρσι που δεν θα το έχω φέτος. Παραδείγματος χάριν, πέρσι ήμουν έναν χρόνο νεότερος… Μου άρεσε που ήμουν «μικρός». Εφέτος μεγάλωσα ήδη. Πέρσι είχα Μικρή Ακίνητη Περιουσία που δεν άξιζε καν να φορολογηθεί. Μου άρεσε που ήμουν «φτωχός». Εφέτος χωρίς να έχει μεγαλώσει το σπίτι μου, πλούτισα, και άρα θα πληρώσω! Πέρσι είχα σχετικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης για ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν επιβάρυνε με ρύπους τον πλανήτη! Μου άρεσε που ήμουν «καθαρός»! Εφέτος, το ίδιο αυτοκίνητο ευθύνεται για το λιώσιμο των πάγων στην «Ανταρκτική και την Αρκτική, την τρύπα του όζοντος πάνω από τη Σαχάρα, τις πλημμύρες  στην Ταϊλάνδη, και την στυτική δυσλειτουργία των Πυγμαίων, και άρα είναι λογικό να τιμωρηθώ και να πληρώσω για να διορθωθούν τα εγκλήματα που έχω κάνει!

Πέρσι κατέθετα που και που και κανέναν Ευρώ που περίσσευε, στη Τράπεζα! Μου άρεσε που είχα το πνεύμα της αποταμίευσης! Εφέτος θα καταθέτω και αυτά που θα περίσσευαν αλλά και από εκείνα που δεν θα περισσεύουν στην Εφορία, και δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα πως θα κλείσω αυτοπροσώπως την τρύπα που άνοιγαν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις μου. Πώς να κλείσω εγώ μια τρύπα τόσο βαθιά, που αν πέσω μέσα θα βγω στην Αυστραλία και θα βρεθώ να χορεύω με καγκουρό!

Πέρσι είχα και αυτοτελή φορολόγηση, έστω κι αν δεν είχα εισοδήματα που να φορολογούνται αυτοτελώς! Ζούσα όμως με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έχω και τέτοια. Πέρσι είχα και απαλλαγή για σκάφος μέχρι 10 μέτρα, έστω κι αν δεν είχα σκάφος! Ήξερα όμως πως αν ποτέ αποκτήσω ένα, φόρο δεν θα πλήρωνα. Πέρσι είχα οράματα. Φέτος έχω μόνο φόβο. Πέρσι τέτοιον καιρό μου εύχονταν όλοι «ότι επιθυμείς να το έχεις»!

Στύβω το μυαλό μου και αναρωτιέμαι: Είχα επιθυμήσει εγώ να με ληστέψει το κράτος και δεν το θυμάμαι; 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα προαπαιτούμενα πεδία (*)

Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration