Ελλάδα

«Πρέπει να διαλέξουμε με ποια Ελλάδα είμαστε και ποια οικονομία θέλουμε» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του συνεδρίου «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «είναι μείζον θέμα η αλλαγή του κουλτούρας που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα».Ο ίδιος εξήγησε ότι η έννοια του κρατισμού που υπάρχει, διαπνέει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τους επιχειρηματίες «όσο παράδοξο και εάν είναι αυτό, καθώς μέσα από την ισχύουσα κατάσταση διεκδικούσαν προνόμια» -υπογράμμισε, όσο και τους πολίτες-καταναλωτές. Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να κάνει βήματα προόδου και τόνισε ότι η συζήτηση που θα γίνει πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΟΛΠ, όπως είπε, που κατάφερε να αλλάξει τη θέση της χώρας στον οικονομικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην ενέργεια, συνέχισε ο κ. Πιτσιόρλας, όπου κι εκεί η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο.Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν καταφέρουμε να αλλάξουμε τη σχέση του κράτους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συνέχισε ο υφυπουργός.Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ότι στις ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρούνται υπάρχει ενδιαφέρον μόνο ξένων επιχειρηματικών κεφαλαίων και όχι ελληνικών. Αυτό συμβαίνει, όπως είπε, διότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει μια συγκεκριμένη σχέση με το κράτος και διεκδικεί προνόμια από αυτή.«Η χώρα ζούσε για  πολλά χρόνια σε μια αυταπάτη ανάπτυξης. Λειτουργούσε με ένα στρεβλό μοντέλο. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής και οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «αποτελεί ανάγκη η ολοκλήρωση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί μόνο τότε θα ανοίξουν αναπτυξιακοί ορίζοντες για τη χώρα».Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε είναι το θέμα της εξωστρέφειας. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι προς τα εκεί θα πρέπει να κινηθούμε  και παράλληλα να αναπτύξουμε και τον πρωτογενή τομέα, τότε η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί. Πρέπει να διαλέξουμε εάν θέλουμε τον αγρότη που παράγει αλλά τελικά θάβει τα προϊόντα στη χωματερή για να πάρει επιδότηση ή εκείνον που βελτιώνει την παραγωγή και την ποιότητα, αναζητά αγορές και κάνει εξαγωγές», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Πιτσιόρλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Τέθηκε σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η πλατφόρμα για τη διαχείριση συμβάσεων, από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ - μπλοκάκια).Η πλατφόρμα αποτελείται από δύο επιμέρους εφαρμογές:α) Διαχείριση συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης ΔΠΥ (παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016).β) Ενημέρωση ασφαλισμένων για συμβάσεις παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016 (ΔΠΥ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέθηκε σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η πλατφόρμα για τη διαχείριση συμβάσεων, από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ - μπλοκάκια).

 

Η πλατφόρμα αποτελείται από δύο επιμέρους εφαρμογές:

 

α) Διαχείριση συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης ΔΠΥ (παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016).

 

β) Ενημέρωση ασφαλισμένων για συμβάσεις παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016 (ΔΠΥ).
Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση της τάξης του 4%-5% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν το 2016 οι αφίξεις τουριστών από τη Σκανδιναβία προς την Ελλάδα, αλλά με έντονες διακυμάνσεις ανά ελληνικό προορισμό, οι οποίες κυμαίνονται από διψήφιες μειώσεις σε συγκεκριμένα νησιά μέχρι αισθητές αυξήσεις στη Χαλκιδική και στο Ιόνιο.


Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.


Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων των καταθετικών της λογαριασμών, μειώνοντάς τα μεσοσταθμικά κατά 0,05 της μονάδος (5 μονάδες βάσης).

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 18.4.2016.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα επιτόκια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο δίκτυο καταστημάτων, καθώς και στην ιστοσελίδα της τράπεζας www.piraeusbank.gr.

Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Βεβαιώσεις αναγνώρισης πληρωμής για όσους δικαιούχους επενδυτές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταθέσει αίτημα πληρωμής, αλλά δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει το υπουργείο, σκοπός των βεβαιώσεων αυτών είναι η αξιοποίησή τους εκ μέρους των αγροτών-επενδυτών, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην υπηρεσία που έχουν καταθέσει το αίτημα πληρωμής.

Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...
Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration