Χωρίς εξηγήσεις!
Απο την επόμενη εβδομάδα ο Φρεφονηπιακός Σταθμός “Σχίζα” ειδοποίησε τους γονείς οτι σταματά να παρέχει τη φροντίδα του και όλες τις λοιπές υπηρεσίες που παρείχε μέχρι τώρα στα βρέφη, χωρίς να τους δώσει άλλη εξήγηση για την ακατανόητη αλλαγή!. Πρέπει να σημειωθεί οτι τα μικρά παιδιά κάθε πρωϊ παραδίδονται στη φροντίδα των νηπιαγωγών πληρώνοντας και μηνιαία εισφορά που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε ευκαταφρόνητα ποσά. Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της δαπανης καταβάλλεται μέσω ΕΣΠΑ για τις πτωχότερες οικογένειες.
Για την ανήκουστη και αιφνίδια απόφαση της διοίκησης της Κοινωγελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης (ΚΕΔΗΤ) δεν έχει δοθεί καμιά εξήγηση μέχρι τώρα, αλλά όλες οι πιθανές εκτιμήσεις δίνονται γιατί είναι γνωστή εδώ και τρία χρόνια η χαώδης και καθόλου καλή οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης του Δήμου. Που θα διατεθούν όμως τα χρήματα του ΕΣΠΑ οταν σταματά η φροντίδα στα νήπια;

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

«Πρέπει να διαλέξουμε με ποια Ελλάδα είμαστε και ποια οικονομία θέλουμε» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του συνεδρίου «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «είναι μείζον θέμα η αλλαγή του κουλτούρας που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα».Ο ίδιος εξήγησε ότι η έννοια του κρατισμού που υπάρχει, διαπνέει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τους επιχειρηματίες «όσο παράδοξο και εάν είναι αυτό, καθώς μέσα από την ισχύουσα κατάσταση διεκδικούσαν προνόμια» -υπογράμμισε, όσο και τους πολίτες-καταναλωτές. Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να κάνει βήματα προόδου και τόνισε ότι η συζήτηση που θα γίνει πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΟΛΠ, όπως είπε, που κατάφερε να αλλάξει τη θέση της χώρας στον οικονομικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην ενέργεια, συνέχισε ο κ. Πιτσιόρλας, όπου κι εκεί η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο.Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν καταφέρουμε να αλλάξουμε τη σχέση του κράτους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συνέχισε ο υφυπουργός.Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ότι στις ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρούνται υπάρχει ενδιαφέρον μόνο ξένων επιχειρηματικών κεφαλαίων και όχι ελληνικών. Αυτό συμβαίνει, όπως είπε, διότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει μια συγκεκριμένη σχέση με το κράτος και διεκδικεί προνόμια από αυτή.«Η χώρα ζούσε για  πολλά χρόνια σε μια αυταπάτη ανάπτυξης. Λειτουργούσε με ένα στρεβλό μοντέλο. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής και οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «αποτελεί ανάγκη η ολοκλήρωση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί μόνο τότε θα ανοίξουν αναπτυξιακοί ορίζοντες για τη χώρα».Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε είναι το θέμα της εξωστρέφειας. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι προς τα εκεί θα πρέπει να κινηθούμε  και παράλληλα να αναπτύξουμε και τον πρωτογενή τομέα, τότε η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί. Πρέπει να διαλέξουμε εάν θέλουμε τον αγρότη που παράγει αλλά τελικά θάβει τα προϊόντα στη χωματερή για να πάρει επιδότηση ή εκείνον που βελτιώνει την παραγωγή και την ποιότητα, αναζητά αγορές και κάνει εξαγωγές», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Πιτσιόρλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Τέθηκε σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η πλατφόρμα για τη διαχείριση συμβάσεων, από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ - μπλοκάκια).Η πλατφόρμα αποτελείται από δύο επιμέρους εφαρμογές:α) Διαχείριση συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης ΔΠΥ (παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016).β) Ενημέρωση ασφαλισμένων για συμβάσεις παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016 (ΔΠΥ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέθηκε σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η πλατφόρμα για τη διαχείριση συμβάσεων, από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ - μπλοκάκια).

 

Η πλατφόρμα αποτελείται από δύο επιμέρους εφαρμογές:

 

α) Διαχείριση συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης ΔΠΥ (παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016).

 

β) Ενημέρωση ασφαλισμένων για συμβάσεις παρ. 9, αρ. 39, Ν.4387/2016 (ΔΠΥ).
Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2017 στον εκθεσιακό Messe Dϋsseldorf στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Για έκτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου της Λευκωσίας επισκέπτονται την Αρκαδία, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδρομής της Σχολής που καθιερώθηκε με την ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία και την ανακήρυξή της ως συμβολικής έδρας της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας το 2011.

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας παρεβρέθηκε σε σημαντική ενημερωτική εκδήλωση ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Σταδιακή αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης μισθωτών, από 01/01/2017 έως 01/01/2020, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Τα «κόκκινα» δάνεια που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος 3869/2010), όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφασή της.

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Μια παραίτηση για την Αρκαδία του Τάκη Γατσόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας - Αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Κατηγορία Επικαιρότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων. «Σπριντ» από το υπουργείο Παιδείας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς 23/08/2016 08:55 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα 349 Greek Αριθμός Είδησης: 17006326 Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα, επειδή φέτος ίσχυσε νέο σύστημα εξετάσεων, με λιγότερα μαθήματα (εκτός από ένα μικρό ποσοστό υποψηφίων που επέλεξε να εξεταστεί με το παλιό σύστημα), το πλαίσιο εκτίμησης των βάσεων αποτέλεσε «αχαρτογράφητα νερά», δίνοντας περιθώριο για εκπλήξεις κατά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου. Εν τω μεταξύ, σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι μηχανισμοί του υπουργείου, προκειμένου να τηρηθεί η δέσμευση της ηγεσίας για την ομαλή έναρξη της χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου. Μπορεί το μεγάλο στοίχημα που έχει τεθεί είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά εκπαιδευτικών, ωστόσο, επίσης μεγάλη πρόκληση είναι η ταυτόχρονη «πρεμιέρα» του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού, αλλά και η εφαρμογή των αλλαγών στο γυμνάσιο. Ειδικότερα, το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο προβλέπει για όλα τα νηπιαγωγεία ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος Το υποχρεωτικό ωράριο θα ξεκινά στις 8:30 και θα τελειώνει στις 13:00, ενώ το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί ως τις 16:00. Αντίστοιχα, το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό προβλέπει για όλα τα δημοτικά ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα γενικευτεί για όλες τις τάξεις στις 13:15, ενώ σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, στον νέο τύπο δημοτικού σχολείου, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00. Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος μάλιστα, θα υπάρχουν επιλογές διδακτικών αντικειμένων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική. Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές στο γυμνάσιο, υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται, μεταξύ άλλων, μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα (με τα Αρχαία να είναι ένα εκ των μαθημάτων που «χάνουν» μία ώρα), μείωση της ύλης των μαθημάτων, μείωση των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς, καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης και σύμπτυξη των τριών τριμήνων, που ίσχυαν μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε δύο τετράμηνα.

Κατηγορία Κοινωνία
Διαβάστε περισσότερα...
Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration