Εγκαινιάστηκε το Menalon Trail, το πρώτο ευρωπαϊκό πιστοποιημένο μονοπάτι της χώρας στη Γορτυνία


Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Στεμνίτσα Γορτυνίας το MenalonTrail, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι της χώρας και το όγδοο ευρωπαϊκό, από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, τη Δανή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων, Lis Nielsen και τον δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, σε μια πραγματική γιορτή στην πλατεία του χωριού.


Το Menalon Trail βρίσκεται στο όρος Μαίναλο, αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ και περνά ιστορικούς οικισμούς, όπως η Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, η Στεμνίτσα, ενώ διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης, τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία όσο και της ίδιας της Γορτυνίας.

Επιπλέον δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της προβολής του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πεζοπορικός, ο πολιτιστικός και ο γαστρονομικός τουρισμός. Κατά την τελετή των εγκαινίων, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ντίνα Νικολάκου, υπογράμμισε ότι «η Αρκαδία και πάλι πρωτοπορεί κι ανοίγει δρόμους πολιτισμούς». Πρόσθεσε πως η Περιφέρεια στηρίζει κάθε εξωστρεφή δράση και εξήρε την προσφορά των εθελοντών διότι, όπως είπε, είναι αυτοί που καθάρισαν, χαρτογράφησαν και έκαναν τη σήμανση αυτού του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε το Menalon Trail «μονοπάτι πολιτισμού» και σημείωσε πως η πιστοποίηση είναι για τρία χρόνια και κατόπιν θα γίνει επαναξιολόγηση για πιστοποίηση του μονοπατιού. 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα προαπαιτούμενα πεδία (*)

Copyright 2012 by Arcadia Press / Supported by I.C.T.Lab

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration