Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την επίθεση στη Γαλλία – Αποτροπιασμός από Αθήνα 

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την επίθεση στη Γαλλία - Αποτροπιασμός από Αθήνα 


Τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, με τρεις νεκρούς, εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε σε βιομηχανική μονάδα στη νοτιοανατολική Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν περισσότεροι. Εκφράζουμε τη βαθειά οδύνη μας στους συγγενείς των θυμάτων και στη γαλλική Κυβέρνηση. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας και του φίλου γαλλικού λαού στην κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, σταθερά προσηλωμένη στα ιδανικά της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ελευθερίας” αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις τρεις δολοφονίες στη Γαλλία, ανακοίνωσε  ότι είναι ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του καταδίκασε “την άθλια επίθεση” που σημειώθηκε το πρωί στη Νίκαια. “Η άθλια επίθεση…δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία”, έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος σχολίασε: “Είμαι κοντά στην καθολική κοινότητα της Νίκαιας, που θρηνεί την επίθεση που έσπειρε θάνατο σε τόπο προσευχής και παρηγοριάς. Προσεύχομαι για τα θύματα, για τις οικογένειές τους και για τους αγαπημένους Γάλλους, να ανταποκριθούν στο κακό με καλό”.

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας καταδίκασε την “αποτρόπαιη επίθεση” και τόνισε: “Οι Χριστιανοί δεν θα πρέπει να στοχοποιούνται και να σφαγιάζονται”.

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης “καταδίκασε δριμύτατα την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια”.

“Ως ένδειξη πένθους και αλληλεγγύης προς τα θύματα και τις οικογένειές τους καλώ όλους τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να ματαιώσουν όλους τους εορτασμούς για το Mawlid (τους εορτασμούς για τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ)”, που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μοχάμεντ Μουσάουι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.grSource url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.