Υδροβολή

Υδροβολή

Τι είναι η υδροβολή;

Η υδροβολή είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό αγωγών και φρεατίων. Η εταιρία  Αποφράξεις Αντωνίου διαθέτει την τεχνολογία αυτή. Χρησιμοποιεί νερό υψηλής πίεσης , ‘εως και της τάξης των 4000 PSI,  για να διασπάσει και να αφαιρέσει το λίπος, λάσπη, ακόμη και ρίζες δέντρων από τους σωλήνες αποχέτευσης του οικιακού μας περιβάλλοντος.

Η πίεση του νερού είναι τόσο υψηλή, που μπορεί να απομακρύνει σχεδόν οποιοδήποτε εμπόδιο. Σκεφτείτε την υδροβολή ως ένα πλύσιμο του εσωτερικού των σωλήνων σας με νερό, αλλά πολύ πιο ισχυρό.

Το σύστημα υδροβολής αποτελείται από ένα σωλήνα, στο τέλος του οποίου υπάρχει ένα ακροφύσιο και μία μηχανή που δημιουργεί την πίεση του νερού. Να αναφέρουμε εδώ ότι η υδροβολή δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, παρά μόνο μεγάλη ποσότητα νερού. Πριν από την εκτέλεση της υδροβολής, ο υπεύθυνος για την επισκευή της αποχέτευσης εργολάβος, θα κάνει μια επιθεώρηση με σύστημα βίντεο CCTV. 

Με αυτό τον τρόπο, θα βεβαιωθεί ότι το σύστημα των σωληνώσεων είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό υπό υψηλή πίεση μπορεί να βλάψει ή ακόμη και να σπάσει εύθραυστους, παλαιότερους σωλήνες. Ο τεχνίτης, μπορεί έτσι να βεβαιωθεί ότι ο σωλήνας αποστράγγισης είναι φραγμένος και δεν έχει καταρρεύσει.

Αν είναι κατεστραμμένος, καμία ποσότητα υδροβολής δεν θα διορθώσει το πρόβλημα. Αντί αυτού, θα πρέπει να αντικατασταθεί ο σωλήνας. Ο  τεχνίτης έχει πρόσβαση στον αγωγό μέσω μιας κατασκευής που ονομάζεται «φρεάτιο».

Αυτό είναι ένα μεταλλικό καπάκι που βρίσκεται στην κορυφή ενός κατακόρυφου σωλήνα, ο οποίος επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο αποχετευτικό σύστημα. Το ακροφύσιο και ο εύκαμπτος σωλήνας της υδροβολής, εισάγονται στο αποχετευτικό σύστημα μέσω του φρεατίου. Καθώς η υδροβολή κινείτε μέσα στις σωληνώσεις, κάθε φορά που συναντάει ένα εμπόδιο, το υπό πίεση νερό το διαλύει και στην συνέχεια αυτό ξεπλένεται.

Ένας έμπειρος τεχνίτης υδροβολής μπορεί να γνωρίζει την ακριβή ποσότητα, αλλά και πίεση του νερού που απαιτείται, για τη διάσπαση και την απομάκρυνση των εμποδίων, χωρίς να καταστραφεί ο σωλήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εκτόξευση νερού, δεν είναι ένα έργο τύπου “καν’ το μόνος σου”. Μόνο έμπειροι εργολάβοι θα πρέπει να εκτελούν υδροβολή στους σωλήνες σας.

Θετικά και αρνητικά της υδροβολής

Θετικά της υδροβολής

Η υδροβολή ξεβουλώνει τα πάντα

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να μην μπορεί να διαχειριστεί η υδροβολή. Περνά εύκολα και ξεπλένει τις πιο επίμονες εμφράξεις.

Η υδροβολή κάνει περισσότερα από μια απλή τρύπα στη λάσπη

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη χρήση μιας ατσαλίνας υδραυλικών εγκαταστάσεων σε μια βουλωμένη αποχέτευση. Είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος διάλυσης των εμποδίων. Ωστόσο, η ατσαλίνα υδραυλικών εγκαταστάσεων, μπορεί να κάνει μόνο τρύπες στα εμπόδια, αρκετά για να ρέουν ξανά τα λύματα.

Δεν μπορούν να καθαρίσουν το εσωτερικό των σωλήνων σας με τον τρόπο που μπορούν οι υδροβολές. Η υδροβολή καθαρίζει τα πάντα και επαναφέρει τις σωληνώσεις στην αρχική κατάσταση

Η υδροβολή δεν είναι επεμβατική

Η υδροβολή είναι μια μη επεμβατική διαδικασία. Δεν απαιτείται σκάψιμο για να φτάσετε στον φραγμένο σωλήνα. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω του φρεατίου καθαρισμού.

Ο υδροβολισμός είναι ασφαλές

Η υδροβολή απομακρύνει τα βουλώματα και καθιστά τους σωλήνες λυμάτων σας πεντακάθαρους χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από νερό υψηλής πίεσης. Δεν χρειάζονται χημικά. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά.

Ο υδροβολισμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον

Επειδή είναι απλώς νερό υπό πίεση, η υδροβολή είναι μια πράσινη τεχνολογία που δεν βλάπτει το περιβάλλον.

Η υδροβολή μπορεί να διασπάσει μικρότερες ρίζες δέντρων

Οι ρίζες των δέντρων είναι μία από τις κύριες αιτίες έμφραξης και σπασίματος των σωλήνων αποχέτευσης. Μπαίνουν στο εσωτερικό τους και αν δεν αφαιρεθούν όσο είναι ακόμα μικρές, θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και τελικά θα καταστρέψουν τον σωλήνα.

Η υδροβολή διασπά εύκολα τις μικρές ρίζες των δέντρων προτού να έχουν την ευκαιρία να κάνουν σοβαρές ζημιές.

Αρνητικά της υδροβολής

Όταν πρόκειται για την εύκολη διάσπαση και την απομάκρυνση των εμποδίων, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την υδροβολή. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η υδροβολή μπορεί να καταστρέψει εύθραυστους, παλαιότερους σωλήνες

Δυστυχώς, οι σωλήνες αποχέτευσης δεν διαρκούν για πάντα και όσο παλιώνουν, τόσο πιο ευάλωτοι είναι σε ρωγμές και σπασίματα. Αυτό σημαίνει ότι οι σωλήνες μιας συγκεκριμένης ηλικίας και κατάστασης δεν πρέπει να δέχονται υδροβολή, επειδή το νερό υπό πίεση στα 4000 PSI θα μπορούσε να τους βλάψει σοβαρά.

Αν συμβεί αυτό, θα έχετε ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν ένας σωλήνας μπορεί να δεχτεί υδροβολή, είναι να κάνετε πρώτα μια επιθεώρηση βίντεο CCTV.

Η υδροβολή  δεν είναι έργο “καν’ το μόνος σου”

Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι μια υδραυλική εργασία που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Μόνο έμπειροι επαγγελματίες υδροβολής διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκπαίδευση για την υδροβολή των σωλήνων σας χωρίς να τους καταστρέψουν.

Όλοι οι επαγγελματίες τεχνικοί επισκευής αποχέτευσης, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια επιθεώρηση βίντεο CCTV πριν από την εκτόξευση υδροβολής. Το κάνουν για τους εξής λόγους:

  • Πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο σωλήνας είναι βουλωμένος και όχι κατεστραμμένος.
  • Πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο σωλήνας είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά ανθεκτικός για να χειριστεί το νερό υψηλής πίεσης.

Ποτέ μην προσλάβετε υδραυλικό που δεν πραγματοποιεί επιθεώρηση βίντεο πριν από την εκτόξευση υδροβολής.

Η υδροβολή χρησιμοποιεί πολύ νερό

Νωρίτερα είπαμε ότι η υδροβολή είναι μια πράσινη τεχνολογία και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια. Δεν χρησιμοποιεί σκληρές χημικές ουσίες, μόνο νερό. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ νερό.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα είναι η καλύτερη λύση για την άρση των εμποδίων κατά τη διάρκεια ξηρασίας.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε υδροβολή;

Μια βεντούζα, είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσεγγίσετε όταν έχετε βουλωμένη αποχέτευση. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε την ατσαλίνα. Είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική στην αφαίρεση περιστασιακών εμποδίων που προκαλούνται από πράγματα όπως τρόφιμα και χαρτί υγείας.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, καλέστε έναν επαγγελματία και ζητήστε του να έρθει, εκτελέστε μια επιθεώρηση βίντεο CCTV, και στη συνέχεια, πραγματοποιήστε υδροβολή στη γραμμή. Η υδροβολή  λειτουργεί πολύ καλά σε επίμονα μπλοκαρίσματα που δεν επισκευάζονται με άλλες μεθόδους.

Ωστόσο, ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψιν…

Εκτελέστε υδροβολισμό της αποχέτευσης σας σε τακτική βάση

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων εκτελούν υδροβολή τις αποχετεύσεις τους, στο πλαίσιο προγραμματισμένου προγράμματος συντήρησης. Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ κάποιοι παλιοί σωλήνες εκεί έξω δεν έχουν ποτέ καθαριστεί και εξακολουθούν να λειτουργούν, άλλοι μπορεί να το χρειάζονται ετησίως ή κάθε άλλο χρόνο.

Αυτό εξαρτάτε από την ποσότητα συσσώρευσης των διαφόρων ουσιών στο σύστημα. Οι γραμμές κουζίνας και οι αποχετεύσεις από τα εστιατόρια χρειάζονται συνήθως τη μεγαλύτερη συντήρηση. Εάν χρησιμοποιείτε σκουπίδια ή πλένετε πολλά πολύ λιπαρά τηγάνια στο νεροχύτη σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε υδροβολή της γραμμής σας, μία ή περισσότερες φορές το χρόνο.

Φυσικά, εάν ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές για την καθημερινή συντήρηση των αποχετεύσεων, μπορεί να μην αντιμετωπίσετε ποτέ μεγάλη έμφραξη. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η μη απόρριψη λιπών και ελαίων στο σιφόνι του νεροχύτη σας, όπως και η ρίψη κάθε είδους “χαρτιού”πάντα στον κάδο απορριμμάτων.

Οτιδήποτε είναι πολύ βαρύ για να επιπλέει σωστά στους σωλήνες της αποχέτευσης, συχνά θα κολλήσει και θα προκαλέσει απόφραξη.

Η εταιρία μας  Αποφράξεις Αντωνίου, διαθέτει μηχάνημα υδροβολής.

Είμαστε αδειούχοι εργολάβοι επισκευής και αντικατάστασης συστημάτων αποχετεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.